Instrumentation Technologies

Podjetje Instrumentation Technologies koristi Microsoft Teams za postizanje veće produktivnosti

Instrumentation Technologies je slovensko visokotehnološko podjetje s više od 20 godina iskustva koje danas spada među vodeće svjetske tvrtke u području mjerne opreme za dijagnostiku ubrzivača. Tim inženjera već godinama pruža integrirana rješenja za hardver i softver na postojećim tehnološki zahtjevnim i novim tržištima. Njihovi najpoznatiji proizvodi su visokotehnološki proizvodi poput Libere i Red Pitaye. 

IZAZOV

Rast donosi nove potrebe

Od osnivanja tvrtke 1998. godine do početka ubrzanog rasta 2003. godine sami su brinuli o informacijskim rješenjima u poslovanju, upravljanju zaposlenicima i financijama. S rastom i razvojem, njihove potrebe za učinkovitom informacijskom infrastrukturom su porasle i premašile njihove mogućnosti. Odlučili su se posvetiti razvoju svoje osnovne djelatnosti i za sve preostale procese potražiti iskusne i pouzdane vanjske izvođače. Tražili su moderne i fleksibilne sustave koji se mogu prilagoditi specifičnostima njihovog područja rada i na jednostavan način povezivati poslovne procese, komunikaciju i dokumentni sustav. 

RJEŠENJE

Od interne informatike do poboljšane komunikacije i sveobuhvatnog vođenja projekata

Kao skrbnici cijelog informacijskog sustava, nabave, održavanja, ažuriranja računalne hardverske i softverske opreme, osigurali smo tvrtki Instrumentation Technologies prijenos cjelokupne informacijske infrastrukture za podršku poslovanju u oblaku. Osim pružanja sustavnih usluga, uveli smo poslovni informacijski sustav Microsoft Dynamics 365 Business Central i sustav za upravljanje odnosima sa strankama Microsoft Dynamics 365 CRM, te smo tako prilagodili sveobuhvatan proces upravljanja klijentima koji je specifičan za industriju u kojoj tvrtka djeluje. 

Jedno od ključnih rješenja koje smo implementirali, a znatno je pridonijelo boljoj internoj suradnji i komunikaciji, je Microsoft Teams i alat za dokumentni sustav SharePoint. Obje alatke su komplementarne i omogućuju potpuno siguran i oblakom podržan rad, bez obzira gdje se zaposlenici nalaze. 

Treba nam učinkovit alat za brzu internu komunikaciju - za trenutno slanje poruka i chat. Skype je za takve stvari pretežak, a poziv je preagresivan. Željeli smo omogućiti širu upotrebu chata kao sredstva između e-pošte, poziva i zadataka. 

Elvis Janežič, Direktor

REZULTATI

Pojednostavnili smo internu komunikaciju

Uvođenjem usluge Microsoft Teams pojednostavnili smo internu komunikaciju koja je ranije bila obavljana putem različitih alatki poput Skypea, e-pošte, WhatsAppa i drugih, te smo ažurirali dokumentni sustav koji djeluje kao integrirano rješenje unutar jednog programa nazvanog Teams. 

Alatka Teams također koriste za suradnju s nekim klijentima. Praćenje komunikacije i uređivanje podataka klijenata mogu obavljati na jednom mjestu koristeći aplikaciju Dynamics 365 CRM unutar programa Teams, koja je sinkronizirana s već postojećim sustavom Microsoft Dynamics 365 CRM. 

U internom odjelu poduzeća Instrumentation Technologies, pod nazivom Solutions for Industries, koji se bavi projektiranjem instrumenata za specifične industrije, alatka Microsoft Teams s aplikacijom Planner omogućila je bolji pregled nad brojnim projektima koji uključuju različite faze i procese razvoja. S jasnijim pregledom i praćenjem zadataka i obaveza putem kartica ili liste, članovi odjela dobili su pregledniji i brži uvid u status projekta. 

ZAKLJUČAK

Sveobuhvatna rješenja su ulaganje u budućnost

Svako područje, organizacija ili industrija ima svoje specifičnosti i načine rada koji se mogu razlikovati od svih ostalih. Sveobuhvatnost i prilagodljivost rješenja ključni su za budući rast poduzeća, jer s dobrim temeljima informacijskog sustava i rješenjima omogućavamo jednostavnije i brže nadogradnje, a informacijski sustav raste zajedno s organizacijom, a ne obrnuto. Instrumentation Technologies dobro je svjestan važnosti uređenog i dobro opremljenog informacijskog sustava, stoga redovito prati novosti i poboljšanja u području softverske opreme koja im omogućuju neometano i sveobuhvatno poslovanje.